“Don’t bring the solutions, bring the problems!”

Det handlar inte om hur intresserad du är, det handlar om att göra det enkelt för dig att vara intresserad. Det handlar om varje individ och Sveriges digitala utveckling. Kodning ska därför bli en naturlig del av all undervisning och alla, oavsett ålder och ursprung, ska lära sig att använda eller vara med och bygga upp en digital infrastruktur. Likväl som vi i samhället bygger vägar, broar och rälsar ska vi digitalt bygga en hackande nation där problem ska lösas och jobb ska skapas. Skolor ska påverka barnen och företagen ska få med sig föräldrarna.
Swedish Data Community är en öppen rörelse som föddes idag, den 29 juni 2015, på HejDigitalts scen i Almedalen. Ett community som ska göra kodning tillgängligt, förmedla möjligheterna med open data och ge kunskap om hackers. Och medlemmarnas förväntningar är många. Öppna innovationens dörrar, utbilda varje anställd, ge kunskap som tillgängliggör open data för alla!
Vill du bli medlem? Och vad är i sådana fall dina förväntningar på ett community som ska främja Sveriges digitalisering?

På seminariet “En hackande nation – hur ska vi utnyttja de svenska IT-resurserna?” medverkade Pernilla Rydmark (Chef, Internetfonden, stiftelsen för Internetinfrastruktur), Joakim Jardenberg (Internetchef, Helsingborgs kommun), Patrik Jutterström (civilingenjörsstudent, Linköpings universitet), Joshua Krammes (Vice President Community Development, SoftLayer), Claes Magnusson (Rektor, Malmö Yrkeshögskola).